Det är lika viktigt för våra husdjur som för oss männiksor att dricka vatten dagligen. De behöver också en viss mängd vätska i kroppen under ett dygn. En hund behöver få i sig ungefär 50 milliliter vatten per kilo den väger. Så om du har en hund som väger 20 kilo så ska den dricka ungefär en liter vatten under ett dygn.

Så klart så lär man sig efter ett tag hur sin hunds drickande ser ut. Vissa dagar så kanske den dricker mer än andra. En hund behöver ju mer än vatten. Foder är en viktig del i en hunds liv. Men också andra saker som leksaker, hundgodis, tuggben och annat som man kan köpa till sin fyrbente vän. Det kan bli så att hunden blir extra törstig om den fått hundgodis eller ett ben att tugga i sig. Det ska vara naturligt hundgodis och ben som ges och inte det godis som vi männiksor vanligtvis äter.

Se dock till att det alltid finns vatten i en skål så hunden kan gå och dricka när den blir törstig. Det kanske inte dricks allt som är i skålen så då får man byta ut mot färskt härligt vatten till hunden. Om det börjar visas något sjukligt beteende och att hunden dricker för mycket vatten så får ni begränsa och uppsöka veterinär för undersökning. Det behöver inte alls vara något allvarligt utan med rätt medicinering så kommer det mest troligt att gå över och ni får en lika frisk hund som ni hade innan.