Vatten är viktigt för oss i olika avseenden. Vi dricker det och vi håller oss rena med vatten. I Sverige så är vi bortskämda med att ha drickbart vatten direkt från kranen. På många plaster så prisas man för att ha ett av landets bästa vatten.

Hur mycket vatten vi bör dricka per dag beror på omständigheterna. I normala fall så kan vi ha ett behov av upp till två liter vatten under ett dygn. Under heta sommardagar då vi svettas mycket så kanske vi behöver få i oss mer vatten. För att veta om man behöver dricka mer är att hålla koll på sin urin. är färgen ljusgul och man kissar ett antal gånger under en dag så har man fått i sig lagomt mycket vätska.

Mycket av den vätska vi får i oss under en dag är vid måltider och när man dricker kaffe eller te. Att man får i sig för lite vatten är mycket ovanligt. Det kan vara om man befinner sig på ovanligt varma platser och utför någon form av arbete som gör att man transpirerar mycket svett. då kanske man kan förse sig med mer vatten än man vanligt brukar dricka under en dag.

Den symptom som man kan få på grund av vätskebrist är huvudvärk. Man kan även råka ut för svårigheter att koncentrera sig på grund av att man druckit för lite vatten. Se till att fylla på depåerna om du vet med dig att du behöver mer vätska än vanligt. En helt normal dag så se till att dricka vatten då det hjälper kroppen att rena sig från slaggprodukter och annat som kommer ut via urinen.