Förutom att dricka vatten så finns det olika användningsområden för denna vara. Vissa tider på året så kan det vara en brist på vatten och vi får hushålla med detta. Många gånger så beror det på torra somrar och allt för lite regn. Grundvattnet sinar och de vatten som vi så gärna behöver kan bli en bristvara.

Vatten för att tvätta kläder

För att vi ska ha vår kläder fräscha och rena så behövs det vatten. Dagens moderna tvättmaskiner kan spara in på vatten och vi behöver inte använda lika mycket vatten för att få våra kläder rena. Det finns tvättmaskiner som väger kläderna och anpassar mängden vatten efter hur mycket som din tvätt väger. Dock så kan det vara av miljömässiga skäl bra att samla ihop till en full maskin innan man tvättar sina kläder.

Vatten för att hålla oss rena

Vi är också i behov av vattnet för att hålla oss rena. Nu kanske vi inte behöver duscha eller bada varje dag utan det kan räcka med ett par dagar i veckan. Mycket beror på hur pass aktiv vi är under dagen och vilket arbete man har. Ett skitigt arbete kräver att man kan behöva duscha varje dag. Tränar man och svettas så vill man känna sig fräsch efter ett svettigt träningspass. Man kan dock tänka på att inte låta vatten rinna i onödan utan stänga av när man schamponerar och tvålar in sig.