Att dagligen rengöra sitt ansikte är väsentligt för en vacker och frisk hy. Under dagen utsätts huden för allt från luftföroreningar till smuts och bakterier. Det är därför viktigt att varje dag noga rengöra och vårda sin hud. Ett otvättat ansikte kan leda till täppta porer, vilket sedan kan leda till finnar och pormaskar.

Hudvårdsrutin

En bra hudvårdsrutin kan göra mycket för din hud och behöver inte vara komplicerad heller. En bra grund för en effektiv hudvårdsrutin är rengöring, återfuktning och solskydd. Därefter kan du lägga till fler steg utefter dina behov. Rengör ansiktet varsamt med en mild rengöring. Återfukta därefter med en närande kräm och applicera sedan solskydd för att skydda huden mot solens skadliga strålar. På kvällen kan det vara bra med en djuprengörande tvåstegsrengöring för att effektivt få bort smuts, bakterier och eventuellt smink.

Hudvårdsprodukter

För att få ut det bästa av sin hudvårdsrutin är det viktigt att använda produkter som är anpassade till sin hudtyp. Ett tecken på att din rutin fungerar är att huden känns återfuktad och smidig och att huden inte är irriterad. Nu när det blir kallare ute är det extra viktigt med återfuktning. Ansiktsvatten tar bort alla orenheter samtidigt som det återfuktar huden. Dessutom passar det alla hudtyper, så köp något ansiktsvatten för en ren och fräsch hy.