Idag är det många som har gamla guldsmycken hemma som bara ligger i lådor och inte kommer till användning. Kanske har du fått smycken från en gammal släkting eller har kvar smycken som du fick när du var yngre men inte använder längre. Beställ en guldpåse online för att sälja ditt guld och använd pengarna till något du tycker om istället.

Så vet du att guldet är äkta

Det finns flera sätt att ta reda på om ditt guld är äkta. Det enklaste sättet är helt enkelt att kika om smycket har en stämpel som intygar att det är guld. Ett annat test du kan göra är att lägga smycket i en hink med vatten. Om ditt smycke är gjort av äkta guld ska de sjunka till botten av hinken snabbt. Flyter de eller sjunker långsamt är det mest största sannolikhet inte äkta guld. Sen kan du självklart välja att lämna in dina smycken till någon professionell som kan berätta om de är äkta eller inte.

Guldpriset

Priset på guld kan förändras beroende på hur efterfrågan ser ut. Är det väldigt populärt med guld stiger priset medan det blir billigare om det är mindre efterfrågan. Även utbudet kan påverka priset på guldet.