Visste du att vi människor kan urskilja på mer än tusen miljarder olika lukter? Det är sant! Människor har lika bra luktsinne som djur, det har forskare kommit fram till dem senaste åren.

Men om människor har så pass bra luktsinne hur kan det då vara så svårt att hitta något som luktar gott? Detta är för att människor kommer ihåg illaluktande dofter mer än de kommer ihåg goda dofter. Lär dig mer om luktsinnet här.

Hitta goda dofter

Att hitta en god doft är i sak inte alls svårt för vi människor gillar dofter såsom nyklippt gräs, blommor, en solig sandstrand etcetera. Men det är ingenting som man vill gå runt och lukta som. Istället måste man fokusera på tre komponenter: användningsområde, doftens hållbarhet och din hudtyp. Läs mer här.

Tidlösa dofter

På parfymmarknaden idag finns tusentals olika dofter. Det finns också en mängd olika slags parfymer såsom body sprays, eau de cologne, eau de toilette och eau de parfum. Så vill du ha en doft med lång hållbarhet ska du leta efter en eau de parfum. Vill du endast ha något att spraya på kroppen efter duschen, satsa då på en body spray. Tidlösa dofter som aldrig slår fel är fräscha dofter såsom citrusdofter och blommiga dofter.